Besikeičiantis politinių figūrų svoris


Štai sužinojome dar vieną versiją dėl ko kadaise nuo Lietuvos Prezidento pareigų buvo nušalintas R. Paksas. Praėjus tiek laiko nelauktai išnyra dar viena versija, kuri būdama tokia spontaniška vargu ar gali ką nors įtikinti. Pasirodo R. Paksas prarado prezidento postą dėl to, kad neleido Lietuvos Respublikos teritorijos įsteigti CŽV kalėjimo. Nors kas galėtų paneigti, kaip sakoma. Papildomas CŽV  Lietuvos Respublikos teritorijoje įrengtų kalėjimų klausimo tyrimas būtent šiuo aspektu, būtų puikios pakuros eiliniams sąmokslo teorijų laužams įsiliepsnoti.

 

Tačiau sąmokslo teorijos, stengiančios užgriebti pačius giliausius priežastinius ryšius tarp viešumoje vykstančių įvykių, dažniausia taip ir lieka tik paranojiškos sąmonės hipotezėmis, nutolusiomis nuo tikrovės tiek toli, kad tampa nebeapčiuopiamomis racionaliam protui. Todėl sužinojus tokią naują kadaise įvykusios R. Pakso apkaltos interpretaciją, nejučiomis norisi lengvai „praplaukti“ tų senų, jau daug kam pasimiršusių įvykių paviršiumi, palyginant anuomet politinėje šachmatų lentoje susidariusią kompoziciją su šiandienine vieninteliu aspektu. Kartoju – „praplaukti“ lengvai, užkabinant galbūt paviršutiniškiausią dalyką, gilesnes kombinacijų analizes paliekant politikos, psichoanalizės ir sąmokslų teorijų didmeistriams.

Kaip žinia, su politine arena dažnai lyginamoje šachmatų lentoje kiekviena figūra turi savo santykinį svorį ir pasižymi tam tikromis kovinėmis savybėmis. Pats šachmatų žaidimo grožis atsiskleidžia tuomet, kai sugebantys visą eilę ėjimų į priekį numatyti meistrai, sugeba taip pakreipti žaidimą, kad varžovo figūrų privalumai tampa jų trūkumais, galingos jų figūros sukaustomos arba tampa nuolatiniu menkaverčių meistro „kamikadzių“ taikiniu. Dar keletas ėjimų ir nepatyrusio žaidėjo figūros ima viena po kitos dingti nuo lentos, o karalius baukščiai spaudžiasi lentos kampe.

Kokios kyla asociacijos lyginant anuometines politines figūras su šiandieninėmis? Kas buvo figūra, o kas buvo ją stumdantis žaidėjas tuomet ir kas yra kas šiandien? Kaip pasikeitė, kadaise bejėgės ir pažeidžiamos tarsi karaliaus figūra šachmatuose, politinės figūros „Prezidentas“ svoris. O kaip pasikeitė „politinės“ figūros „VSD direktorius“ svoris? Tai lengvesni, plika akimi matomi ir diletantui skirti klausimai, nereikalaujantys ekspertinio sąmokslų teorijos ir povandeninių politikos srovių išmanymo. Ir jau visai paprastutis klausimas – kaip turi elgtis tas, kuris yra KIETAS? Tik į šį paskutinį klausimą ir ryšiuosi atsakyti, bet ir tai netiesiogiai – nebūsi kietas vien malūnsparniu po kaimus skraidydamas. Tai liečia ir šachmatus kaip sportą.

Share

One Comment, Comment or Ping

  1. virgin

    ..Tuo metu, kai Paulausko chebra vertė Paksą, buvau emigracijoj ir nelabai sekiau įvykius Lietuvoje. Tačiau Council on Foreign Relation portale perskaičiau straipsnį, jog Paksas verčiamas dėl to, kad atvertų kelią į valdžią Uspaskicho milijonierių partijai, pasivadinusiai Darbo.
    Tada man atrodė gerokai keista ta žinutė ir tai, kad toks solidus JAV užsienio tarnybos tarybos portalas rūpinasi ir seka kas vyksta Lietuvoje.

    Dabar jau ne tik pačiam Paksui, gal ir daugeliui paaiškėjo, kodėl Paksas turėjo būti nuverstas? Ogi todėl kad jis, kaip kad rašė ką tik savo straipsnyje, yra už stiprių tautinių valstybių sąjungą Europoje. Neotrockistai-sorosistai tautą tapatina nacizmui, jiems patriotai netinka. greičiausiai todėl jį ir nuvertė. Neotrockistai verčia ir Putiną. Ir kiekvieną, kuris laikysis savo tautos/nacijos, o ne perleis jos neotrockistams (neokonams, neokairiesiems, neoliberalams, vien žo globalistams, siekiantiems pasaulinės totalitarinės diktatūros. Dabar patys įsitikinom, kad CFR rašė tiesą: Uspaskichas į savo gretas priėmė Paulauską, vertusį Paksą su visa (greičiausiai) jo kgb rezervistų ir rusų prokurorų svita. Darosi įspūdis, kad jau nėra kitokių partijų, kaip tik tos, kurios palaiko tautinę valstybę ir tos, kurios ją griauna ir siekia totalaus dominavimo ne tik pas mus, bet ir ES.

    Kitame staipsnyje (CFR) skaičiau, kad komunistai mūsų valdžioje iš JAV (greičiausiai irgi neotrockistų) buvo palaikomi irgi dėl tos pačios priežasties. Landsbergio sąjūdininkai buvo už tautos laisvę. Komunistai, virtę socialdemokratais buvo labiau internacionalistai ir jų (socialistų) bazė ir centrinė valdžia Graikijoje. (žr.Wikipedia)

    Tomaševskis, Uspaskich ir Donkich Europos parlamente priklauso tai pačiai frakcijai -- neoliberalų. O neoliberalams kaip ir neotrocikstams tautinės valstybės -- kone mirtinas priešas ir kliūtis pasauliniam diktatui. Todėl visame pasaulyje užvirtas chaosas. Liberalais naudojamasi. kol kas. Kai jie bus nebereikalingi, juos pačius nustums nuo lovio. Blėdis ėda blėdį.

    Mūsų vyriausybės spaudimui matomai buvo pasinaudota ir lenkų korta. TAutų konfliktas visuomet buvo laikomas užantyje. Labiausiai buvo “vyriausybininkų” ideologai įsižeidė dėl dviejų totalitarinių diktatūrų sulyginimo, kurio įstatymas buvo priimtas seime. Dėkui seimui. Neotrockistams jų diktatūra su jų įkurtais gulagais pasirodo buvo geresnė, nei holokausto architekto Adolfo Eichmano, Tik Stalinas mat šiek tiek nukrypo

    August 15th, 2011

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar