Filmai. Robin Hood 2010


Na, pagaliau pažiūrėjau, į tą naująjį Russelo Crow amplua… Iki tol peržiūrėdavau visus Holivudo „istorinius“ filmus, bet dabar jau pajutau, kad nebegaliu. Kažkaip prisiverčiau pasižiūrėti per kompą, bet ne iš pirmo karto pavyko – vis nustodavau, nes tiesiog užknisdavo. Galiausiai po pusvalandį, su kelių dienų pertraukom, sužiūrėjau… Taip, kad atsiprašau už kai kuriuos netikslumus.

 

 

 Pradžioje išmetami pageltusiame pergamente užrašyti žodžiai „In times of tyranny and injustice when law oppresses the people, the outlaw takes his place in history“ – tai čia apie tai kokia aplinka. Jau iš karto aišku – kol dviejų trijų nenušausi (kad ir iš lanko), tol reikalai taisytis nepradės. O toliau apie herojų – „This is the story of his return home where, for defending the weak against the strong he will be condemned to live outside the law“. Ir koks skirtumas, kad visą filmą serą riterį vaidinusiam Russelui Crow „outlaw“ statusas suteikiamas tik pačioje filmo pabaigoje? O pats filmas tikrai galėtų vadintis Robin Hood the beginning.

 

Situacija tokia – vienas paprastas kareivis, palankiai susiklėsčius aplinkybėms, sugalvoja „sustumti afiorą“ ir apsimesti   svetimo turto valdytoju. Nu tada jisai apsimetęs kilmingu nueina pas karalių, o tasai karalius pasirodo beesąs tikras niekšas ir pareikalauja susimokėti mokesčius. Kažkur tai jau girdėta – vienas karalius jodinėja visur, kariauja artimuosiuose rytuose, kuria grandiozinius projektus, o va po jo į sostą atėjęs nevykėlis ima ir apsiverkia – iždas tuščias, mokėkit visi mokesčius ir panašias nesąmones. Dar daugiau, padejavęs jis ima juos surinkinėti. Nenustebčiau, kad istorijas kaip renkami padidinti mokesčiai scenarijaus autorius perskaitė lietrytyje – kareiviai įsiveržia į verslininko…tfu…nu žodžiu, jie sako „mokėkit karaliui mokesčius“, po to įsiveržia į trobas, absoliučiai viską paima, vyrus išžudo, moteris išprievartauja ir išeidami dar padega tai, ko nesugebėjo išsinešti.  

 

Tame filme Russelo Crow antrąja puse yra parinkta Cate Blanchett… Ai, patylėsiu… gerai, kad bent jau ne Julia Roberts ar Demi Moore. Nenustebčiau, jei filmo kūrėjai būtų nusprendę, kad daug kam labai įdomu, o kaip jos atrodytų našlės vaidmenyje dalijančios bučinukus iš kryžiaus žygio grįžusiam samdomam kareiviui ir suokiančios – bet su jumis į lovą nesigulsiu, nes aš padori moteris. Ir iš lanko Robinhudas šaudo nedaug – vos kelis kartus, o į pagrindinį blogietį pataiko tik iš antro karto. Tai tas filmo gale, kai į jį galų gale pataiko, nesusilaiko ir ima juoktis.

 

Apkritai, žiūrėjau neatidžiai, bet ar matėte kas nors, kad Robinhudas nors vieną elnią sumedžiotų? Aš asmeniškai nepastebėjau, tik vieną kartą putpelę ar kurapką nušovė, na bet sprendžiant iš to koks atsiganęs filme yra Robinhudas, tai ne vien puptelėmis jisai maitinasi…Taip pat nepastebėjau jo prisiplėštais iš turčių pinigais su varguoliais dalinantis. Nors, aišku, gal nespėjo pakankamai jų susirinkt, juk pačiam irgi striuka– Blanchett savo rankomis karves teko melžt ir avinus ir raisto traukt.

 

Prancūzų kariuomenės išsilaipinimas filmo pabaigoje labai primena „Gelbstint eilinį Rajaną pradžią“. Kad nesusipainioti, būtina įsidėmėti – šiame filme kareiviai nuo sėdo į laivus Prancūzijoje ir išsilaipino Anglijos pakrantėje, o Spielbergo filme – atvirkščiai.

 

Kas dar… ai, ten berods Robinhudas iniciavo kažką panašaus į „Magna Charta“ sukūrimą, o jo tėvas buvo anarchistas.

 

Tai tiek įspūdžių. Atsiprašau, jei ką pripainiojau, bet susikaupęs to filmo pažiūrėti taip ir neprisiverčiau.

 

Share

No Comments, Comment or Ping

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar