2011-ieji: blogai turi tęstis


Ką reiškia atsikelti iš ryto "kaip žmogus"? O ką reiškia atsikelti iš ryto "kaip žmogus" sausio 1? Galima atsikelti netgi ne šiaip sau žmogum, o tiesiog Grand Cavalierium… O vis tiek įvaizdis yra niekas, o troškulys yra viskas. Bet čia ne apie tai.   

Šiuo metu ne kai kuriose virtualiose erdvėse vyksta intensyvios blogerių savireklamos akcijos. Metai baigėsi ir visi išviešina 2010-aisiais skaitytus vertus dėmesio blogus, kad parekomenduotų juos 2011-iems. Ir tai logiška, nes geras blogas ir 2011-aisiais bus geras blogas.  Negalima sustoti pusiaukelėje arba, kaip sako vieno žymaus redaktoriaus teksto antraštė, 2011-ieji: viskas, kas buvo blogai, begali tik tęstis (tiesa, paties straipsnio taip ir neperskaičiau, bet ar galima šią džiugią žinią išreikšti trumpiau ir aiškiau?). Show must go on!

Ta proga pateikiu mano mėgiamų internetinių rašinėtojų sąrašas:

http://pseudohistorian.wordpress.com/ – vienareikšmiškai, mano 2010-ųjų atradimas, beje, aptiktas landžiojant po internetų mėšlynus. Būtų puiku sužinoti   ir   nuomonę, o man asmeniškai – įspūdžiai kuo geriausi. Puikus minčių dėstymas, raiškus stilius, ironija ir visiškai su tuo nederančios gramatinės klaidos (pvz. rašoma "apsurdas" ir kelis kartus iš eilės).

http://sarmatuva.blogspot.com/ – labai įtraukiantis. Perskaičius norisi nukelti skrybėlę ir paspausti ranką. Štai pvz. Sarmatuva atsakinėja į besidominčiųjų mūsų tolimiausia praeitimi gyventojų klausimus:
"Vizentija Didžakienė – Kaišiadorių kraštas: Neseniai perskaičiau Jūsų naujausią knygą, ji išties praplėtė mano akiratį, bet neatsakė į visus klausimus, kaip antai – jei Sarmatija buvo visur, tai iš kur atsirado jos priešai?
Atsakymas: Gerbiama Vizentija, Jūs esate visiškai teisi, Sarmatija buvo visur ir kažkada pasaulyje nebūtum galėjęs sutikti ne sarmato, bet tais priešistoriniais laikais nuo sarmatų atskilo besarmačiai (neturintys sarmatos, nesaugantys motinų).

Rubertas Dumpalas – Anykščių rajonas: Neseniai savo darže iškasiau nemažą akmenį, ar gali tai būti sarmatiškasis akmuo?
Atsakymas: Tai be abejonės sarmatiškasis akmuo.
"

http://rokiskis.popo.lt/ Visų galų meistras. Kiurkso tokiam PoPo, kartu su Užkalniu ir kitais. Dažnai vadina Užkalnį "Didžiuoju troliu" ir pan., o tasai atsidėkodamas vadina Rokiškį "Lietuviškos blogosferos tėvu", "Juodųjų technologijų ekpertu" ir tt. Daugiau apie jų ryšius man nieko nežinoma, gal dėl to ir pirmąjį birželio sekmadienį jo virtualiai taip ir nepasveikinau. Šiaip jau Rokiškis pasižymi tuo, kad sugeba itin atkakliai kalti su kakta vinį į mūrinę sieną tuomet, kai jam vienareikšmiškai diagnozuojamas nusipaistymas.  

 – nežinau ar teisingai, bet kai turiu omenyje, kirtį dedu ant "a". Visada perskaitau, bet nors užmuškite nesuprantu kodėl. Paskaitinėkit, gal suprasite?

 – irgi perskaitau, bet daug niekada prirašyta nebūna. Ir dar pasižiūriu kas įdėta, nes visada gražūs dalykėliai.

  – visas toks modernizuotas žvilgsnis į visuomenę, muziką ir kultūrą. Tik kažkoks pasiklydęs žvilgsnis ir nežinia iš kur žvelgiantis – iš vidaus ar iš išorės… Kitaip sakant, visapusiškas žvilgsnis 😉 .

 http://baltasisvaiduoklis.popo.lt/ – istorikas, kartais uždangsto kiek nuobodokomis profesinėmis paklodėmis, tačiau tokie tekstai kaip "Tualetas ir humanistika" ir kt. viską atperka. LJ sėdi kaip  .

  ir   – tiesiog ilgamečiai draugeliai.

Visuotinai žinomų blogų, o taip pat tų, kurių linkai yra pas mane dešinėje, nedėjau. Na ką gi, gero skaitymo ir dar daugiau nuotabių akimirkų prie monitoriaus ateinančiais 2011-aisiais!

Share

No Comments, Comment or Ping

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar