Poetė Eglė Perednytė Klonio gatvėje


Share

21 Comments, Comment or Ping

  1. romas

    Viskas čia gerai. Nuobodus būtų pasaulis, jei niekas nebūtų juokinga. Pažiūrėjus rimtai, irgi viskas gerai. Nėra pasaulyje reiškinių, kurių nebūtų galima paaiškinti.

    June 5th, 2012

  2. Tai aš į tai nežiūriu pernelyg neigiamai. Nors stogą tai tikrai kažkaip rauna, kad ir nesu nusistatęs prieš religinio pobūdžio eilėraščių deklamavimą viešumoje.

    June 5th, 2012

  3. romas

    Noras juoktis iš kito kyla dėl pranašumo jausmo ir jei tai nepavojinga. Pranašumas yra gerai, todėl tegul saikinga beprotybė nesiliauja.

    June 5th, 2012

  4. Jo, aš ne kartą sau esu prisipažinęs, kad domėjimasis tokiais sąmonės fenomenais man padeda pasikelti savają savivertę. Svarbu tokiais dalykais neužsižaisti.

    June 6th, 2012

  5. Man pradžiai svetimos gėdos jausmas užpuolė, tada šiek tiek neviltis ir liūdesys. Nors viskas priklauso nuo priežasčių ir destruktyvumo. Jei priežastys yra psichologinė gynyba nuo skausmo tai liūdna, bet kažkiek ir ramiau. Bet jeigu tai tiesiog kelias į destrukciją tai neramu ir liūdna.

    Žinoma, jeigu jai nuo Jėzaus išsiskiria endorfinai, tai visai suprantama kodėl ji taip dažnai tą žodį kartoja.

    Galima iš principo apie priežastis ir progresavimą negalvoti. Viena tik neigiama pusė -- jie manding nemąsto logiškai ir eina aklai ten kur veda jų autoritetai, tad problema yra būtent tie autoritetai, o iš čia kita problema -- šie žmonės pragmatiškiems tikslams paprastai paveržiami tų autoritetų, kurie neturi griežtų moralinių nuostatų.

    June 6th, 2012

  6. Galas žino kaip čia su tom vertybinėm nuostatom. Jie greičiau įpratę sukabinti pavienius teiginius kiek kitokia tvarka.

    June 6th, 2012

  7. “sukabinti pavienius teiginius kiek kitokia tvarka” -- kokia “kitokia”? Nežinau ar supratau, ką norėjai pasakyti.

    June 6th, 2012

  8. Supratai 😀

    June 6th, 2012

  9. aaaaaaaa

    June 6th, 2012

  10. romas

    Įkvepiantys buvo Deleuzo skaitymai. Pagal analogiją, gali būti primityvi šios poetės pasirodymo interpretacija -ta kur iš karto ateina galvon -- bet gali būti daug žavingų.
    Paieškojau apie Perednytę internete. Galima rasti jos eilėraščių. Pakeliui pasimaišė kažkokio Makso Kempinskio įspūdžiai iš Druskinikų rudens, kur poetė dalyvavo. Įdedu ištrauką:

    ” PIŽONERIJOS TRIUMFAS

    21 valandą, kaip ir įprasta, kavinėje “Širdelė” įvyko renginys “Naktiniai poezijos skaitymai: jaunųjų poezija”. Čia visi norintys galėjo išgirsti, kokiais garsais lietuviu lyrika eina “šuniui ant uodegos”. Eilės susiskirstė į 2 esmines pakraipas: vyriškas ir moteriškas. Nenorėčiau čia išsiplėsti, bet reikia kažkaip vienu sakiniu apibrėžti visą situaciją. Vyrukai rašo lyg gavę kokiame pedikų vakarėlyje dešra į subinę, o visos poetės, nors ir norėtų kurti kaip M.Cvetajeva, bet visiškai atvirai suokia lyg mergšės iš celkų choro. Komisijos darbą įvertinčiau terminu total eclipse, ir štai kodėl. Pataikūnas Rimvydas Stankevičius baigęs skaityti pasakė, jog visas savo eiles skiria Donaldui Kajokui ir iš karto gavo prizą už poeziją. Eglė Perednytė (pamokantis atvejis) pasielgė kaip Marytė Melnikaitė. Ji išėjo į tribūną ir drąsiai sušuko; “Tai yra šlykštu,.. nes jūs visi nesiklausot”. Visi užtilo. Ji gavo prizą už tylą. Trečią prezentą (už šamaniškas galias) įteikė Juliui Žėkui. Šis jaunuolis, paskaitęs, išsitraukė tokį keistą instrumentą (juo groja čiukčiai ir šiaurės nanukai) ir, įsikišęs į burną, ėmė ritmingai vibruoti orą. Už tai jis ir gavo tai, ką gavo. Visą šitą košmarišką situaciją ištaisė nusipelnęs lietuvių literatūros štampavimo aparatas Ku -- 179, išėjęs į “trasą”, ir ant mūsų galvų ėmęs pilti tokias linksmas blevyzgas,…

    pizda sosdanije prirody
    ona že simbol bytija
    ot tuda lezit vse narody
    kak lėzut pčioly iz ulja

    …jog nuo kvatojimo didelis išgerto alaus kiekis vos nesuplėšė šlapimo puslių… Patiko. ”

    Galima daryti išvadą, kad poezijos renginiai dažnai žiūrovams sukelia nekasdieniškų išgyvenimų.

    June 6th, 2012

  11. Čia youtūbėje psichbaryje skaito taip pat eiles visokie keistuoliai:

    June 6th, 2012

  12. June 6th, 2012

  13. Romai,
    o kas įkpėpė skaitant Deleuzą? 😀

    June 6th, 2012

  14. romas

    Neskaičiau knygos, bet iš ištraukos, kiek įdėjai, matosi, kad Deleuzas kažkam priekaištauja dėl nevykusios jo ilgų nagų interpretacijos. Pats pateikia tris, jo manymu, įdomesnes. Gali būti, kad nei viena interpretacija nėra arti tiesos. Juk Deleuzas negalėtų nekirpti nagų dėl kažkokios vulgarios, lengvai suprantamos priežasties.
    Žiūrint į poetės Perednytės pasirodymą, pagaunu save, kad taip pat renkuosi patį bjauriausią aiškinimą, koks tik gali būti.Tai yra šlykštu,.. nes aš nesiklausau.

    June 6th, 2012

  15. Davidas Goldbergas

    Poetas-entelegtualas-blogeris rokiškis neišvengiamai pagal pareigas ir pašaukimą teipogi turėjo budėjimą klaunų gatviaja:)Gal galėtų augsceu minėtas rokiškis pasidalinti yžvalgomis ir yspūdziais ?Iš konteksto publika vis viena supranta,kad kreivarankis tėviškai-draugiškai-ideologiškai pagloboja rokiškį.Odnogo polia yagody -yra rokiškis ir kreivarankis.

    June 6th, 2012

  16. Davidas Goldbergas

    Kur galėjo gimti “kompromisinis” garliavos takelio projekto variantas?Tik kreivarankio smegenuose:)”pedoskeptikasi” ir pedoentuziastai” yra šiokia tokia išeitis ir kubiloidų gaujos klapčiukų sukurtos aklavietės.Baigti žaidimą ,nutaisius kažką panašaus į padorią miną ,daba yra kubiloidų gaujos uždavinys Nr.1:))))))

    June 6th, 2012

  17. karpieni, neatsibodo?

    June 6th, 2012

  18. Davidas Goldbergas

    “š konteksto publika vis viena supranta,kad kreivarankis tėviškai-draugiškai-ideologiškai pagloboja rokiškį”-tokia situacija atsibodo ir publikai:)Neatsibodo tik kreivarankiui ir rokiškiui?

    June 7th, 2012

  19. Davidas Goldbergas

    Belieka išsiaiškinti “romo” vaidmenį.

    June 7th, 2012

  20. Davidas Goldbergas

    Kas tas “karpienis”?Kreivaranki?Tavo milimasis,kaip ir “romas”?:)

    June 9th, 2012

  21. ezekiel_withmore

    Vienžo…

    rel="nofollow">

    June 20th, 2012

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar