Garliavos Matrica – Neo renkasi violetinę piliulę


“Rinkis”,- Morfijus pastatė ant staliuko stiklinę tyro vandens ir ištiesė abu delnus. Viename jų gulėjo mėlyna piliulė, kitame raudona. …Neo pažvelgė į mėlyną piliulę – “nurysiu ir nieko nežinosiu, gyvensiu sau kapsulėje prijungtas prie maitinamosios žarnos galvodamas, kad vaikštau po restoranus, sėdžiu prie kompo ir tt., bet užtat būsiu laimingas ir saugus”. Tada pažvelgė į raudoną – “nurysiu ir žinosiu tiesą, bet kentėsiu visą gyvenimą suvokdamas savo egzistencinį nesaugumą ir visos realybės klaikumą”.

 

“Bijai?”, – perskaitęs Neo mintis ironiškai šyptelėjo Morfijus, – “che, nebijok, yra dar viena piliulė – violetinė t.y. tokia spalva kuri gaunama sumaišius raudoną ir mėlyną. Įkali ir zjb – viską žinai, viską supranti, viskas aišku ir nieko nebijai, žodžiu bbd ant visko, o pačiam nereikia nei kapsulėj būt prijungtam, nei kažkokiam aparate skraidyt ir nuo visų slapstytis ir kažkokius bjauraus skonio dribsnius ryt – stovi sau prie tvoros, aplinkui gamta, muzikantai groja, blynai našarom”. Pasakęs tai Morfijus išsitraukia iš kelnių kišenės violetinę piliulę ir padeda ją ant stalo.

Neo karštligiškai čiumpa violetinę tabletę, dedasi į burną ir siekia ranka ant staliuko pastatytos stiklinės vandens. “O, ne”, – sako Morfijus, – “ši piliulė užgeriama štai kuo” ir išsitraukia iš savo odinio švarko užančio 2 litrų talpos bambalį “Tornado 9 proc.”. “Jei su vandeniu, tai neveikia, o jei su šituo, tai automatiškai ir visos kung fu ir jiu jitsų programos ir visos katekizmo tiesos į smegenis įsirašo, nereikės net virtualaus tutorialo”.

 

“There is no spoon” – sau po nosimi sukužda Neo, pakeldamas bambalio kakliuką prie lūpų. Vienu mauku ištuštinęs bambalį Neo kurį laiką stovi stebeilydamasis į Morfijų, o tada stojasi į prieš jį į kovinę stovėseną ir griežtu tonu paklausia – “There is no spoon. Where is the girl?”

“Kalbėk lietuviškai, nebūk kosmopolitas“, – staiga visiškai pasikeitusiu balso tonu pasakė Morfijus, – „mes visi ieškome tos mergaitės, tačiau dar labiau ieškome tokio sausainuko, kurį suvalgę tiesiog pasijusim geriau ir pamiršim visą tai, ką supratom prariję violetinę piliulę. Yra netgi trys sąrašai su norinčiųjų gauti sausainį iš mergaitės rankų pavardėmis, nors pagal pradinį mūsų sumanymą sąrašas turėjo būti vienas“.

 

“O kodėl iš vieno sąrašo jų tapo trys?“

„Trys gavosi todėl, kad pirminį sąrašą sudarinėjo Trinity!“

„Ai, ta brunetė?“

„Taip, tau ji brunetė, tačiau tiems, kurie prarijo raudoną piliulę, jinai blondinė…“

 Morfijus ir žengė žingsnį link vis dar kovinėje stovėsenoje stovinčio Neo:

„Tau nėra prasmės abejoti manim, realybė yra čia, tačiau mes turime skubiai jungtis į Matricą“, – Morfijus ranka parodė į atokiau stovinčias kažkokius tai krėslus, primenančius tuos, kuriuos Neo buvo matęs stomatologo kabinete, tik šiuose kažkokie tai jungikliai ir grąžtai buvo sumontuoti už galvos atlošo. Morfijus tęsė – „sėsk kartu su mumis į krėslą ir mes prisijungę akimirksniu nukeliausim į patvorį. Turim skubėti nes ką tik gavom informaciją, kad apie 200 agentų nori pagrobti ir mergaitę, ir sausainį. Jei pavėluosim – viskas bus baigta.“

 Neo lėtai žengė prie vieno iš krėslų, sėdo į vieną iš jų ir atlošė galvą. Akies kraštelių dar spėjo užgriebti ant ant stalo pastatytą tuščią plastmasinį bambalį ir tą pačią akimirką pajuto žvėrišką skausmą pakaušyje.

„O juk jau nebėra jokio bambalio“, – dar suspėjo pagalvoti Neo.

Share

12 Comments, Comment or Ping

  1. romas

    Dabar aktualu būtų įmaišyti ir truputį žalios spalvos. Kiek pamenu iš reklamos, Tornado -- tikra vyų galia, nuo kurios griūva medžiai. Gal reiktų užgert ne Tornado, o kokiu nors alum su gyvom mielėm, pagamintu iš atsinaujinančių išteklių ir tyro šaltinių vandens?

    July 28th, 2012

  2. Nžn. Nudienos realijų kontekste žalia spalva man asocijuojasi su Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės spalva arba su antiatominiu žaliųjų judėjimu. Kažkaip sudėtinga būtų įterpti… 🙂

    July 28th, 2012

  3. romas

    Jei tikslas yra patekti į Seimą, be žalios spalvos sunku apsieiti. Gylys ir Varkala neišvengiamai dabar turi užimti poziciją VAE klausimu.

    July 28th, 2012

  4. Ar tikrai turi? Man tai kažkaip atrodo, kad tautinis t.y. VISAI Lietuvai norintis atstovauti politikas visai neprivalo turėti kokias tai pažiūras ar nuomonę. Tiesiog reikia sakyti, kad tokiu ar anokiu klausimu bus surengtas referendumas ir pasiklausta tautos nuomonės.

    July 28th, 2012

  5. romas

    Klausti tautos nuomonės jau yra pozicija. Drasos kelias būtų “už” klausti tautos nuomonės ne tik dėl AE statybos. Tačiau užvaldžiusiam valstybę klanui tautos nuomonė iš tikro nėra svarbi -- referendumas juk tik patariamasis. O ir kokiu tikslu jis organizuotas? Kad nukreiptų dėmesį nuo mergaitės. Tokios manipuliacijos bei sąmokslai vyko ir anksčiau. Štai “Gegužės 17-ąją, kai visų dėmesys buvo nukreiptas į įvykius Garliavoje, Seime tyliai po pateikimo buvo priimtas svarstyti Atominės elektrinės įstatymo projektas.” (http://www.komentaras.lt/?p=19303).

    July 29th, 2012

  6. Romai,
    nuo kada KK pradėjai skaityt?

    July 29th, 2012

  7. romas

    Nuo širyt. Meluoju, aišku, -- esu skaitęs, kaip ir tu, matyt 🙂 Nuorodų komentatoriai, būna, įdeda. Šiuo taveju google paieška išmetė KK straipsnį. Tomis dienomis kažkas analogiškai bylojo ir taip vadinamoje rimtojoje žiniasklaidoje.

    July 29th, 2012

  8. Nu jo. KK aš irgi paskaitinėju -- turiu tokią nuodėmę. Apie šį sutapimą rašė ir “rimta” žiniasklaida, tačiau tik KK tokios išpuoselėtos analitinės interpretacijos.

    July 29th, 2012

  9. romas

    Įžvalgos, kad valdžia pasitelkia juodąsias technologijas, siekdama nukreipti dėmesį nuo svarbių dalykų tautai arba siekdama užmaskuoti aferas, -- reguliarios. Greičiausiai žurnalistikos fakultete šitokio įžvalgumo moko.
    O kalbant visai rimtai, labiau reiktų stebėtis, jei Lietuvoje kokios nors paranojos pagrindu neveiktų judėjimai, nesikurtų partijos, nebūtų renkami parašai arba bent jau nebūtų skandalo.
    Man, tarp kitko, dėl Drąsos kelio nebaisu. Nėra didelio skirtumo, ar Gylys, Kuolys, Aleknonis ir panašūs ateis į Seimą kaip fioletiniai, kaip judėjimas Taip, už Lietuvą be kabučių ar dar kaip nors. Aš nebalsuosiu, bet kurie nežino ką rinkti, geriau tegul renkasi mano minėtus iš Drąsos kelio, nei Uspaskich, Graužinienę arba K.Brazauskienę.

    July 29th, 2012

  10. Gruodis(M3)

    ar gerai išgirdau, kad tamsta sakė, jog nebalsuos? Vadinasi, balsą kitam atiduos (?)

    September 4th, 2012

  11. egriseus

    aš tai į karštą komentarą ir laisvą laikraštį įjunkau stipriai

    July 30th, 2012

  12. Ok, prisipažįstu… Ėmiau į LL ir KK dažnokai užeidinėt. Turi šarmo tie leidiniai 😀

    July 30th, 2012

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar