Nedidelis prašymas nežinomam kandidatui


Nežinomam kandidatui
 
PRAŠYMAS
Internetas
(1984) 2012-09-02
Klausyk, būk tu žmogus, nu nebecituok savo priešrinkiminėse kalbose to prakeikto Orwelo! Kiek galima? Aš žinau, kad ši knyga dažnai būna įtraukiama į skaitytinos literatūros sąrašus vidurinėje mokykloje, taip kad jei jau turi vidurinį išsilavimą, laikykime, kad šią ir net dar kelias kitas knygas tu esi skaitęs. Gal pabandyk pasieiškoti citatų iš jų? Aš tikiu, kad Orwelą skaitei, ir skaitei iki galo, ir tau, galbūt, jinai net patiko, ir tu gal net po to apie kažką susimąstei. Tiesą pasakius, net jei ir neskaitei, nieko tokio…
 
Tačiau jei tikrai skaitei “1984”, tai žinok, kad ten aprašyta situacija niekaip nesusišaukia su situacija aprašyta anoje knygoje. Aš tau galiu pasakyti kodėl nesusišaukia. Ogi todėl, kad aš šią knygą irgi skaičiau ir lyginau su mūsų tikrove. Žinok, tikrai nesusišaukia.
 
Nebent kai nuvažiuoji į kaimą pas savo tėvukus ir nuėjęs į vištidę tu imi ten įžvelgti sąsajas su “Gyvulių ūkiu” – štai vištos, lauke šuo, karvės karvidėj, kiaulės kiaulidėj, o pievoje ganosi arklys, kažkuo tai panašus į ąsilą, kurio vardas berods Bendžaminas…  Bet tada tu tikrai esi durnas ir tavo vieta ne politikoje. Taip, po velnių, jei esi durnas, tai tavo vieta tikrai ne politikoje ir nebandyk ginčytis su manimi, kad yra priešingai. Kitaip už tave nebalsuosiu!
 
Nors ir taip nebalsuosiu už tave, tačiau jei ginčysies su manim šiuo klausimu, tuomet užuot nebalsavęs už tave šiaip sau, nebalsuosiu už tave dėl gilių įsitikinimų.
 
Jei jau visgi tu niekaip nesugebi suregzti penkių minučių kalbos neblevyzgojęs, kad dabar yra tironija kažkuom panašį į pavaizduotą “1984”, kad konkurentai yra tarsi kiaulės iš “Gyvulių ūkio”, jei jau be šių nuvalkiotų sugretinimų tau visiškai nebebūtų apie ką kalbėti, tai prašau bent vieno. Pasistenk surasti savy jėgų neištarti ilgamečiu pasikartojimu smegenis perpjaunačios frazės, kad “visi gyvuliai lygūs, tačiau kai kurie lygesni”. Nedaryk to! Prašau, maldauju, grasinu!
 
Tada jau tikrai už tave nebalsuosiu, niekše. Bet tada jau nebalsuosiu ne šiaip sau. Ir net ne iš įsisitikimų. Tuomet nebalsuosiu už tave iš neapykantos. Kur kas didesnės nei tie gyvuliai, kurie buvo lygūs, bet nebuvo lygesni, jautė Napoleonui. Juk supranti apie kokią kiaulę čia dabar kalbu? 
 
 
Pagarbiai,
 
 
Potencialus rinkėjas                                                                                    Kreivarankis
(užimamos pareigos)                                          (parašas)                      (vardas, pavardė)                    
 

Savo laiku jau ar tai Aristotelis, ar tai Niutonas, ar tai Ruzveltas, ar dar kažkuris mokslininkas yra labai taikliai ir giliamintiškai pastebėjęs, kad demokratija yra mūsų teisė rinktis

Share

12 Comments, Comment or Ping

  1. bang

    Račas kandidatuoja ? http://racas.lt/gyvuliu-ukis-kaune/

    September 2nd, 2012

  2. Nežinau ar kandidatuoja. Šiai užkniso literatoriai.

    September 2nd, 2012

  3. “1984” nesusišaukia su kokioje knygoje aprašytu kuo?

    September 2nd, 2012

  4. Su LT.

    September 2nd, 2012

  5. Su kuo LT nesusišaukia?

    September 3rd, 2012

  6. Su viskuo.

    September 4th, 2012

  7. Gruodis(M3)

    “nebandyk ginčytis su manimi, kad yra priešingai. Kitaip už tave nebalsuosiu!”

    o čia gerai skaitosi, šitiek jausmų -- netgi šaukiamoji nuosaka, man patiko :)) Sakyčiau, geras pilietinės visuomenės pvz. Gerbiu už tai.

    September 3rd, 2012

  8. Nežinau ar geras 😀

    September 4th, 2012

  9. romas

    Jei priešrinkiminė kalba nepatinka, ji skirta ne tau 🙂

    September 7th, 2012

  10. tikrai ne man 😀

    September 7th, 2012

  11. romas

    Su priešrinkiminiu tylėjimu toli nenueisi, todėl nežinomas kandidatas netylės. Nebylos vienų banalybių, bylos kitas, idant išeksponuotų rinkėjui savo savybes. Nespėsi prašymų kurti 😀

    September 8th, 2012

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar